•  
  •  
  •  

 

 

Прояви и постижения

КОМПЛЕКСНО ЗАНЯТИЕ ПО НАЧАЛНА ВОЕННА ПОДГОТОВКА - 18 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

        На 18 април 2019 година учениците от 9 и 10 клас от професиите "Администратор в хотелиерството" и "Готвач" при Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм град Бяла посетиха Пункта за базиране на кораби и Военноморския музей в гр. Варна. Проявата бе органзирана от Военно окръжие І степен - Варна и ПГССТ гр. Бяла в рамките на подготовката на учениците за отбраната на страната. 

          Младежите и девойките от училището ни имаха възможност да разгледат един от военните кораби на Военноморския флот на Република България, да се запознаят в реална среда със службата и отговорностите на професионалните офицери и моряци.

       При посещението на Военноморския музей Варна възпитаниците ни се докоснаха до военната история на Българския морски флот от неговото създаване до наши дни. Посетиха и музея на открито, където разгледаха изложените експонати.

 

 

 

РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФИСИИ "НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ" - ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2019 ГОДИНА

 

 

          На 15 и 16 март 2019 година в хотел "Меридиан Болярски" град Велико Търново се проведе регионалното състзание по професии "Най-добър млад готвач" с участието на отбор от ПГССТ гр. Бяла в състав:

            - Пламен Илиев Пенчев - ученик от 12 клас, професия "Адмнистратор в хотелиерството";

            - Стефка Христова Панайотова - старши учител по практика на професията(ръководител).

         Органзатор на състезанието бе Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ гр. Велико Търново. В него взеха участие 15 отбора от професионални гимназии в Североизточна България. Надпреварата премина при отлична организация и засилен интерес. Представителят на нашата гимназия защити името на училището с достойното си представяне в оспорваната надпревара.